Saturday, July 9, 2011

Home » , , , , , , » 11 Raja Makan Paling Gempak di Dunia

11 Raja Makan Paling Gempak di Dunia


Pada post kali ini aku nak berkongsi dengan korang 11 raja makan paling gempak di dunia... Tapi aku
hanya detailkan yang top 3 dan yang ke 11 sahaja sebab malas nak tulis panjang-panjang. Korang pun
bukan suka baca panjang-panjang pun... 
Tapi serius bagi aku paling gempak sekali tu nombor 11...


1. Joey "Jaws" Chestnut

Joey Chestnut
Joey Chestnut menjadi raja makan yang paling popular pada tahun 2007
dengan menewaskan lagenda jepun Takeru Kobayashi pada pertandingan makan
"Coney Island Hot Dog Eating Contest". Dia telah mebuat rekod baru dengan
menghabiskan 66 hotdog dan ban dalam masa 12 minit. Pada tahun 2008, Chesnut
dan Kobayashi sekali lagi bertemu dan menghabiskan 59 hotdog dalam masa
yang ditetapkan bawah 10 minit. Chestnut berjaya mengekalkan gelaran yang
dimenanginya.

 

2. Patrick "Deep Dish" Bertoletti

Patrick Bertoletti
Patrick Bertoletti merupakan graduan seni kulinari di Kendall College.
Pada tahun 2008, beliau memenangi pertandingan ACME Oyster House,
menghabiskan 35 dozen tiram mentah pada masa kurang separuh dari 8 minit.
Di  Krystal Square Off, beliau menghabiskan 85 biji burger dan mendapat tempat kedua. Dan tiada siapa yang boleh mengatasi prestasinya di 2009 Stroehmann Sandwich Slamm, di mana beliau membuat  16.8-auns sandwich kornet daging
lembu hilang dalam masa hanya sepuluh minit.

 

 

3. Takeru "Tsunami" Kobayashi

Six-time hot dog eating champ Takeru Kobayashi
Takeru Kobayashi, juara enam kali pertandingan memakan hotdog,
membuat sejarah baru bagi pertandingan memakan hotdog apabila
pertandingan itu dijadikan siaran tv nasional. Pada tahun 2001, beliau
menghabiskan 50 hotdog dalam masa 12 minit, dua kali ganda dari
rekod dunia sebelum ini. Sejak itu bermualalah coretan enam kemenangan
berturut-turut dalampertandingan "Coney Island".

4. Tim "Eater X" Janus

Tim Janus

 

5. "Humble" Bob Shoudt

"Humble" Bob Shoudt

 

6. Sonya "Black Widow" Thomas

Sonya thomas

 

7. Hall Hunt

Hall Hunt at Krystal Square Off

 

8. "The Lovely" Juliet Lee


9. Tim "Gravy" Brown

Tim Brown

 

10. Richard "The Locust" LeFevre

Rich LeFevre

.
..
...
....
.....
......
.......

11. Doraemon "The Master of Dorayaki"


Yang paling last sekali.
Sape tak kenal makhluk ni tak tahu ar. Dia ni juara 11 kali pertandingan memakan dorayaki sedunia. Menghabiskan 111 biji dorayaki dalam masa 11minit. Hahaha...



Comments
7 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

7 orang sudi meluangkan masa...:

  1. Ko tak layak ar... sebab tu ar takda...

    ReplyDelete
  2. Maharaja Makan adalah Doremon rase nyer..hehe..sebab poket nyer bleh masuk banyak makanan

    ReplyDelete
  3. Poket.... Ermm.. Satu fakta yang tidak boleh dipandang remeh... Perlu ke doraemon dinaikkan pangkat ke nombor 1??? Hahaha....

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. yang last tu tak menahan.

    dahsyat sungguh. laju2 diorang ni makan. nasib baiklah tak tercekik.. perempuan pun ada. no8 tu cam kecik je badan dia, tapi pegang ranking 10 teratas jugak.

    ReplyDelete
  5. tak mampu nak lawan la diorang nie...kekeke...

    ReplyDelete
  6. hahahaha......serius klakar doe..
    Pecah perot aku kot..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...