Thursday, July 7, 2011

Home » , , , , » JALAN-JALAN AT BURGER BOY X PENANTI, PENANG

JALAN-JALAN AT BURGER BOY X PENANTI, PENANG


Semalam baru je kitorang pergi burger penanti... Kitorang gerak malam dalam pukul 8.45 dan sampai dalam jam kurang 9.30. Dua bijik kereta diperlukan untuk kitorang semua sampai kat sana... Yang tak paling tak boleh lupa sekali ada member aku semangat giler bawa buku nak belajar tapi last-last sekali x jadi belajar. Tempat gelap. Memang tak sesuai untuk tempat belajar.


         Yang belah kanan tu  lipok. Semangat benar dia makan tu. Hahaha...

       
  Yang ni lak Faris. Posing maut. Nampak macam Sean Kingston.

First impression, pergh.... kitorang bila sampai kat sana agak terkejut kerana gerainya dibuka berselahan dengan jalan raya. Kitorang ingat gerainya siap ada restoran besar disebabkan kefamousan yang kitorang dengar dari member lain. W'bagaimanpun pun gerai itu memang ramai orang sampai kitorang terpaksa tunggu lebih kurang 30 minit untuk dapatkan tempat duduk.

Second impression, perghh mantap.... Banyak giler menu burger. Semuanya nampak sedap. Sampai tiga banner mereka perlukan untuk list kesemua menu tersebut. Tapi kitorang agak kecewa sedikit sebab burger king takda malam tu. Member kitorang, zul baru saja nak beli burger tersebut. Kitorang memang mengharap zul beli burger tersebut sebab burger tersebut memang besar. Besar giler.... Tu ar kitorang nak tengok zul ni boleh habiskan kan ke x. Tapi hajat kitorang tak kesampaian.

 Hah!. Ni abang hensem kita hafizudin.

   Yang ni jurukamera kitorang malam tu...

Third impression, pergh...... memang slow. Kitorang order punya lah kena tunggu hampir sejam baru siap. Alasan, dua orang pekerja mereka tak datang kerja malam tu. Selama sejam kitorang tunggu nasib baik lah ada kelibat faris dan lipok yang selalu menyakat antara satu sama lain. Pergh... bagaikan tikus ngan kucing. Tak abis-abis wat lawak sampai hafizudin ngan zul sakit mulut sebab banyak tahan gelak.

Fouth impression, pergh hot...hot... Tahu hot tu ape??? Panas..panas. Mana taknya orang yang order bungkus dapat dulu dari kitorang. Kalau seorang-dua orang itu boleh belah lagi. Ini pergh.... berapa belas orang gak yang order bungkus dapat dulu dari kitorang. Tak x tahu ar diorang punya piagam pelanggan utamakan orang yang order bungkus berbanding orang yang nak makan kat situ.

Fifth impression, pergh... memang sedap dan mengenyangkan. Tapi problemnya satu je. Tak boleh makan selalu. Nanti muak. Kitorang order foot long special. Harga RM6. Malas nak order benda lain sebab terlampau lembab.


Keseluruhannya, berbaloi gak ar penungguan kitorang selama hampir sejam semata-mata nak makan burger. Tapi lepas ni kitorang x mahu ar datang lagi. Sebab apa??? Sebab taknak buang masa sejam semata-mata nak dapatkan sebijik burger. Baik makan KFC ke takpun paling kurang makan burger natrah.


Comments
15 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

15 orang sudi meluangkan masa...:

  1. blog budak2 uitm penang mmg kne ade entry utk burger panjang ni eh..? ;p

    ReplyDelete
  2. Hahaha... mana ade... kenapa cakap macam tu... ada blog pun wat entry ni ke???

    ReplyDelete
  3. jgn terpeday ngn burger boy ni....wat saket perottttttttt jer....

    ReplyDelete
  4. uish... mana ada... tapi aku xnafikan memang aku sakit perut lepas makan burger boy tu... huhuhu...

    ReplyDelete
  5. haha...nampak..tuan pnya blogger suda mngaku...
    saket perot pnya pcl ESE yg x dbuat....

    ReplyDelete
  6. hahahaha... ni anonymous macam tahu-tahu je aku wat pe... x yah kerek sangat ar...

    ReplyDelete
  7. ok2....btw don't forget to follow at ur blog...=)
    dont't forget to put ur adverttisment on your blog.....

    ReplyDelete
  8. boleh je... komisen kita share 30:70...

    ReplyDelete
  9. baik beli burger biasa aku rasa.. boleh makan banyak sikit

    ReplyDelete
  10. Betul-betul tu... aku setuju.. tapi xper.. sekali sekala makan bessar...

    ReplyDelete
  11. tp beger ni memg puas ati la...skali mkn...memg xpndg mknan lain dh...cz kenyg yg teramt sgt...kena ja burger...blik trus tdo lena...huhuhu

    ReplyDelete
  12. hahaha... tu kau je pejal... aku balik je terus gi tandas... hahaha....

    ReplyDelete
  13. pekena mi kuah + mee udang lagi masyuk la weh...

    ReplyDelete
  14. yg bungkus dpt dulu mybe sebab depa order awal pastu depa p tmpat lain dulu, takan nak tunggu berjam kt c2 kan. walaupun duduk area c2 tak pernah beli lg, asyik lalu org ramai je, mls nak beli.tera kedai burger biasa pun kena tggu lma.apatah yg ramai org kan.baik makan fastfood lg cepat kan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...