Friday, July 15, 2011

Home » , , , , , , , , , , , , , » Perempuan Zaman Sekarang Mudah di'Pancing'???

Perempuan Zaman Sekarang Mudah di'Pancing'???


Kepada perempuan di luar sana, jangan marah dengan dengan tajuk post di atas.. Ini cuma pendapat aku je.. Lagi pun tak semua perempuan macam tu kan??? Kalau korang tak puas ati gak, boleh ar bagi pendapat sikit... Lelaki kalau nak join sekali pun boleh gak...

Berbalik kepada tajuk kita yang asal... Aku dengar perempuan zaman sekarang ni senang je nak 'pancing'. Bagi ayat manis sikit je terus tersangkut... Nak bukti.... aduhai pun... aku tengok awek lawa-lawa, tapi pakwenya takde ar ensem mana pun... Erkk... ni bukan ditujukan khas kepada semua orang lelaki dan perempuan di luar sana ye... aku sebenarnya tak kisah orang couple-couple ni... tapi.... aduhai.... serius aku tak cemburu.... aku cuma tak puas hati je bila tengok awek dan pakwe ni berpegang tangan... lagi sekali aku cakap aku tak cemburu..... hahaha... tapi aku paling tak puas hatinya kadang-kadang aku nampak sesetengah couple ni berdua-duaan dan berpelukan antara satu sama lain... uish... diorang ni tak takut kat Allah ke??? sedang kan berpegang tangan tu pun dah dosa, lagi kan berpelukan... dah lah wat depan orang ramai lak tu. Kalau berpelukan kat tempat terembunyi??? tak dapt den nak bayangkan... hahaha...


Kalau nak diikutkan dalam Islam ni pun takde istilah couple-couple ni... dan setahu aku hukum couple ni haram tapi nak wat camne.. dunia akhir zaman... Bagi aku pasangan  couple yang ideal ni x kisah ar paras rupa, tapi diorang kena jaga batas pergaulan diorang. Lepastu ibadah wajib tak ditinggalkan, tapi paling penting sekali kena selalu jumpa ngan buat baik kat bakal ibu mertua. Hahaha... Baru ar dapt lampu hijau.... lampu hijau??? lampu hijau dari sape tu???

http://yosepbustomi.files.wordpress.com/2010/05/cinta2sr61.png

Hahaha... yang ni, bukan main seronoknya...dah tak sabar kot... hahaha...

Moral of the story(cehh... speaking plak). pilih ar pasangan yang elok budi pekertinya... Kalau lebih baik, tak payah ar couple-couple ni... cinta lepas kahwin lagi best kot... cuba try.. kalau sape-sape dah, boleh share dengan semua orang. Tapi yang paling penting sekali, jangan berdua-duaan. Nanti ada pihak ketiga yang datang jadi 'tok kadi'... 'Tok Kadi'??? wakaka...


Comments
12 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

12 orang sudi meluangkan masa...:

  1. pendapat saya,,,biar laa ilmu n akhlak 2 ada...muka yg hensem dan cantik xkn kekal..:)

    ReplyDelete
  2. betul-betul tu... Terbaik lah...

    ReplyDelete
  3. serius tpu..dnia skg sume pk kecantikan or hensem..byk lg sbb bnde cmni jd..bley kaitkn dgn harta or duit or pangkat..org yg kaya sng je petik nk dpt pompuan..sbb2 ade pompuan cntek laki xensem pon..org kapel ni sementare jew..suke2..klu nk kawen bru dorg pk nk carik yg btul2 baek..pndpt ak r

    ReplyDelete
  4. satu pendapat yang amat bijak... huhuhu...

    ReplyDelete
  5. err encik zahid boley sy brtye??encik zahid prnah x ade kapel or ade skandal dgn spe2??xkn xde kot??

    ReplyDelete
  6. aduhai.... jangan wat lawak ar... takde masa nak couple-couple ni...

    ReplyDelete
  7. utk full time blogger mmg xde mse kot..slh1 cre nk elak dpd kapel..wow interesting!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...